Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (18)
Пошуковий запит: (<.>A=Домарецький В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Представлено документи з 1 до 14

      
Категорія:    
1.

Шольц-Куліков Є. П. 
Вступ до харчової технології та інженерії (виноробство) : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Є. П. Шольц-Куліков, В. О. Русаков, В. А. Домарецький, В. О. Фуркевич; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 92 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено загальні вимоги до професії та підготовки спеціаліста технолога-винороба, відомості про виноградне вино, його класифікацію, хімічний склад і особливості вживання, а також харчові, дієтичні та лікувально-профілактичні властивості. Висвітлено стислі біографічні дані про найбільш відомих вітчизняних виноробів, які зробили значний внесок у підготовку спеціалістів, розвиток виноробної науки та виробництво вина - Л.С.Голіцина, С.Ф.Охременка, М.О.Ховренка, М.О.Герасимова та ін. Велику увагу приділено історії виноробства, його стану в Україні та світі. Подано стислу характеристику кращих сортів винограду та вин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА601949 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Домарецький В. А. 
Технологія солоду та пива : Підруч. для студ. вищ. закл. освіти / В. А. Домарецький. - К. : Урожай, 1999. - 542 c. - Бібліогр.: 37 назв. - укp.

Подано характеристику та наведено біохімічний і хімічний склад кінцевого продукту - пива й основних видів сировини для його виробництва. Розглянуто найважливіші принципи математичного моделювання найбільш енергоємних процесів з використанням комп'ютерної техніки. Розкрито технологію пивного сусла та пива за класичною та прогресивною схемами. Велику увагу приділено питанням технохімконтролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції. Стисло охарактеризовано високопродуктивні машини та апарати, які відповідають екологічним, економічним і санітарно-гігієнічним вимогам, забезпечують одержання високоякісних солоду та пива. На сучасному рівні висвітлено актуальні проблеми технології солоду і пива.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА595095 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Домарецький В. А. 
Технологія харчових продуктів : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, М. В. Остапчук, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 572 c. - Бібліогр.: с. 558-562. - укp.

Проаналізовано структуру харчової промисловості України, розглянуто теоретичні засади харчової технології та біотехнології, їх фізичні, хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Охарактеризовано сировину, асортимент готових харчових продуктів і технологічні процеси їх виготовлення з усіх галузей харчової промисловості. Наведено технології основних харчових продуктів і напоїв профілактичного призначення. Висвітлено проблеми енергоощадження в даній галузі, а також очищення стічних вод підприємств, екології.

Проанализирована структура пищевой промышленности Украины, рассмотрены теоретические основы пищевой технологии и биотехнологии, их физические, химические, биохимические и технологические закономерности. Охарактеризованы сырье, ассортимент готовых пищевых продуктов и технологические процессы их изготовления по всем отраслям пищевой промышленности. Приведены технологии основных пищевых продуктов и напитков профилактического назначения. Освещены проблемы энергосбережения в данной отрасли, а также очистки сточных вод предприятий, экологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я73-1

Шифр НБУВ: ВА643384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Маринченко В. О. 
Технологія спирту : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. О. Маринченко, В. А. Домарецький, П. Л. Шиян, В. М. Швець, П. С. Циганков, І. Д. Жолнер; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 495 c. - Бібліогр.: 20 назв. - укp.

Наведено біохімічну і технологічну характеристики сировини, описано способи її зберігання та підготовки до зброджування. Розглянуто питання одержання ферментних препаратів та солоду, культивування дріжджів, бактерій, пліснявих грибів, зброджування сусла, виділення спирту із бражки та його ректифікації. Висвітлено енерго- та ресурсоощадні технології у спиртовому виробництві, актуальні проблеми спиртової промисловості.

Приведены биохимическая и технологическая характеристики сырья, описаны способы его хранения и подготовки к брожению. Рассмотрены вопросы получения ферментных препаратов и солода, культивирования дрожжей, бактерий, плесневелых грибов, брожения сусла, выделения спирта из браги и его ректификации. Освещены энерго- и ресурсосберегательные технологии в спиртовом производстве, актуальные проблемы спиртовой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л872я73-1

Шифр НБУВ: ВС38825 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Домарецький В. А. 
Технологія екстрактів, концентратів і напоїв із рослинної сировини : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, В. Л. Прибильський, М. Г. Михайлов; Нац. ун-т харч. технологій. - Вінниця : Нова кн., 2005. - 402 c. - Бібліогр.: с. 401-402. - укp.

Викладено теоретичні положення та обгрунтування технологічних процесів виробництва солоду, солодових екстрактів і концентратів, екстрактів з лікарських рослин, безалкогольних та алкогольних напоїв, соків, морсів, настоїв, ароматних спиртів. Охарактеризовано основні компоненти харчових продуктів та напоїв, а також біологічно активні домішки з рослинної сировини. Визначено фізичні та хімічні властивості води, встановлено показники якості та розглянуто сучасні способи її підготовки до технологічного використання. Розглянуто форми забруднення харчової сировини, екстрактів, концентратів та напоїв шкідливими речовинами, обгрунтовано екологічні шляхи запобігання їх зараженню. Проаналізовано сучасний стан розвитку безалкогольної промисловості України, висвітлено основні економічні аспекти функціонування галузі.

Раскрыты теоретические положения и обоснование технологических процессов производства солода, солодовых экстрактов и концентратов, экстрактов из лекарственных растений, безалкогольных и алкогольных напитков, соков, морсов, настоев, ароматических спиртов. Охарактеризованы основные компоненты пищевых продуктов и напитков, а также биологически активные добавки из растительного сырья. Определены физические и химические свойства воды, установлены показатели качества и рассмотрены современные способы ее подготовки к технологическому использованию. Рассмотрены формы загрязнения пищевого сырья, экстрактов, концентратов и напитков вредными веществами, обоснованы экологические пути предупреждения их заражения. Проанализировано современное состояние развития безалкогольной промышленности Украины, освещены основные экономические аспекты функционирования отрасли.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.91 я73 + Л87 я73 + Л88 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС41831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Мельниченко І. М. 
Технологічні властивості концентрату пивного сусла для виробництва пива на мініпивзаводах / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 43-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Досліджено технологічні властивості концентрованого пивного сусла кількох видів за чинними в промисловості методиками визначення масової частки сухих речовин, кислотності, кольоровості, вмісту редукувальних речовин, амінного загального азоту, а також ступеня зброджування пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Мельниченко І. М. 
Зброджування пивного сусла із концентрату в умовах пивзаводів малої потужності / І. М. Мельниченко, С. А. Удодов, Н. О. Ємельянова, В. А. Домарецький // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 44-45. - укp.

Досліджено процес зброджування пивного сусла з його концентрату у порівнянні з суслом, одержаним за класичною технологією з зернопродуктів за лабораторних і виробничих умов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.03-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Домарецький В. А. 
Біологічні та фізико-хімічні основи харчових технологій : монографія / В. А. Домарецький, А. М. Куц, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний, Р. М. Леус, І. В. Мельник; ред.: В. А. Домарецький; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Фенікс, 2011. - 696 c. - Бібліогр.: 38 назв - укp.

Розглянуто теоретичні та практичні основи раціонального та збалансованого харчування людини, визначено основні закономірності харчових технологій і відповідних процесів, запропоновано комплексний підхід до удосконалення та розробки інноваційних технологій. Висвітлено фізико-, біохімічні та мікробіологічні основи харчових технологій, основи довготривалого зберігання харчової сировини та продуктів харчування без зміни їх якісних показників. Приділено увагу теоретичним і практичним питанням ресурсоенергозощадження в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА742960 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Українець А. І. 
Загальні технології харчових виробництв : підручник / А. І. Українець, М. М. Калакура, Л. Ф. Романенко, В. А. Домарецький, Л. М. Мельник; Відкр. міжнар. ун-т розв. людини "Україна". - К., 2010. - 814 c. - укp.

Наведено інформацію про склад харчової сировини та технологічні способи її переробки у напівфабрикати та готову продукцію. Увагу приділено екологічним вимогам до виробництва харчових продуктів, способам підготовки води технологічного призначення, технологічним особливостям виготовлення борошна, круп, хлібобулочних, макаронних, кондитерських, молочних і м'ясних виробів, лікеро-горілчаних і безалкогольних напоїв. Охарактеризовано основні біологічно активні домішки до харчових продуктів. Висвітлено актуальні проблеми енергоощадження у харчовій промисловості та перспективи розвитку харчових технологій.

Дана информация о составе пищевого сырья и технологических способах его переработки в полуфабрикаты и готовую продукцию. Уделено внимание экологическим требованиям к производству пищевых продуктов, способам подготовки воды технологического предназначения, технологическим особенностям изготовления муки, круп, хлебобулочных, макаронных, кондитерских, молочных и мясных изделий, ликеро-водочных и безалкогольных напитков. Охарактеризованы основные биологически активные добавки к пищевым продуктам. Освещены актуальные проблемы энергосбережения в пищевой промышленности и перспективы развития пищевых технологий.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА734109 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Товажнянський Л. Л. 
Теоретичні основи харчових технологій : навч. посіб. / Л. Л. Товажнянський, В. А. Домарецький, А. М. Куц, Ф. Ф. Гладкий, Л. А. Данилова, В. Д. Ганчук, П. О. Некрасов, Ю. Ф. Снєжкін, І. В. Мельник; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2010. - 719 c. - Бібліогр.: 36 назв. - укp.

Розкрито теоретичні та практичні основи харчування людини, основні закономірності харчових технологій (ХТ), комплексний підхід до удосконалення та розробки інноваційних технологій, фізико-хімічні, біохімічні та мікробіологічні основи ХТ, а також основи довготривалого зберігання харчових продуктів без змін їх якісних показників. Особливу увагу приділено питанням ресурсозбереження в харчовій промисловості.

Раскрыты теоретические и практические основы питания человека, основные закономерности пищевых технологий (ПТ), комплексный подход к усовершенствованию и разработке инновационных технологий, физико-химические, биохимические и микробиологические основы ПТ, а также основы продолжительного хранения пищевых продуктов без измененений их качественных показателей. Внимание уделено вопросам ресурсосбережения в пищевой промышленности.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-1я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732462 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Куц А. М. 
Інноваційна анаеробно-аеробна технологія очистки стічних вод та відходів підприємств харчової промисловості / А. М. Куц, П. Л. Шиян, В. А. Домарецький // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2010. - № 33. - С. 42-44. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Наведено особливості двохступеневої технології очистки стічних вод та відходів підприємств харчової промисловості, яка має значні переваги у порівнянні із класичними способами. Інноваційна технологія дозволяє зменшити забрудненість стічних вод за показниками хімічного і біологічного споживання кисню на 98,2 і 99,8 % відповідно.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л800.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Іванов С. В. 
Винний туризм : підруч. для студ. ВНЗ / С. В. Іванов, В. О. Домарецький, Д. І. Басюк, М. В. Білько, І. М. Бабич, Ю. І. Сологуб; Нац. ун-т харч. технологій. - Кам'янець-Подільський : Сисин О. В. : Абетка, 2012. - 471 c. - укp.

Висвітлено особливості винного туризму як інноваційного виду туристичної діяльності. Викладено основи технології вина та міцних алкогольних напоїв. Подано інформацію про розвиток винного туризму в Європейському рекреаційно-туристичному макрорайоні. Досліджено виноробство та винний туризм у контексті сталого розвитку. Проаналізовано особливості проектування й організації винних турів. Наведено державне регулювання розвитку винного туризму в Україні. Визначено перспективи підготовки фахівців для винного туризму.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874 я73 + Ч518.113.9 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА764927 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Іванов С. В. 
Інноваційні технології продуктів бродіння і виноробства : підруч. для студ. вищ. навч. закл., які навчаються за освіт.-проф. прогр. підготов. спеціалістів та магістрів зі спец. "Технології продуктів бродіння і виноробства" / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, А. М. Куц, Г. М. Коренькова, М. В. Білько; ред.: С. В. Іванов; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : НУХТ, 2012. - 487 c. - Бібліогр.: с. 478-481 - укp.

Наведено узагальнену інформацію про сучасні інноваційні енерго- та ресурсозберігальні технології солоду, пива, дріжджів, вина, алкогольних і безалкогольних напоїв. Наведено принципові та апаратурно-технологічні схеми з оптимальними параметрами інноваційних технологій бродильних виробництв. Значну увагу приділено комплексному переробленню сировини, використанню нетрадиційної сировини для розширення асортименту та підвищення якості товарної продукції. Охарактеризовано основні вимоги до складання програм для ЕОМ під час моделювання та оптимізації технологічних процесів бродильних виробництв. Розглянуто питання щодо зменшення відходів відходів виробництва й очищення стічних вод з одержанням біогазу та активного мулу.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л87 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА772951 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Технологія продукції в закладах ресторанного господарства : підруч. для студентів ВНЗ / С. В. Іванов, В. А. Домарецький, В. Ф. Доценко, М. В. Білько, А. М. Куц, І. В. Мельник; ред.: С. В. Іванов; Національний університет харчових технологій. - Київ : НУХТ, 2013. - 430 c. - Бібліогр.: с. 423-424 - укp.

Висвітлено науково обґрунтовані матеріали щодо забезпечення якості й безпечності сировини та харчових продуктів у закладах ресторанного господарства. Організований, підготовлений і проведений за оптимальних режимів технологічний процес приготування харчових продуктів дасть змогу максимально зберегти в готових стравах біологічно активні речовини. Розглянуто актуальні питання раціонального, збалансованого та адекватного харчування різних груп населення і технології м'ясних, молочних, хлібобулочних, функціональних та інших продуктів й напоїв.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л99 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА867592 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського